Wash Trading: hoe Crypto-uitwisselingen 67% van het handelsvolume vervalsen

De traditionele financiële sector is geen onbekende voor het wassen van de handel en de digitale activamarkt ook niet, waarbij verschillende crypto-beurzen zogenaamd hun handen vuil maken om handelsvolumes op te ruimen. Laten we ingaan op de beurzen. Advertentiepartners, deze punten geven speculanten een aanwijzing over waar de prijzen de dag naartoe zullen gaan, waardoor elke speculant wordt gevraagd waar hij zijn handel wil betreden en waar hij weggaat. Werk minder, verdien meer geld in deze amerikaanse steden, als het geen nep geld verdient, zal het zeker geen echt geld verdienen. Het grootste deel van de washandel werd waargenomen op 30 handelsparen op de beurs, waarbij sommige paren tekenen vertoonden van een wasvolume tot 75 procent.

Dit gedrag heeft een negatieve invloed op de welvaart van het blockchain-veld als geheel, omdat het ervoor zorgt dat serieuze marktspelers, waaronder investeringsbanken en institutionele beleggers, crypto- en cryptogerelateerde bedrijven helemaal vermijden, omdat ze worden beschouwd als een 'zwendel' of een bubbel die gewoon wacht op barsten. Het verkrijgen van meer referenties zou je geen kwaad doen als het gaat om het vormen van een goed oordeel, dus haast je niet voordat je een bestelling plaatst en zorg ervoor dat je goed onderzoek doet. Een recent rapport van BlockchainTransparency geeft aan dat 88% van de Top 25 cryptocurrency-uitwisselingen hun handelsvolume manipuleert om hun ranglijst in CoinMarketCap te verhogen. De volgende afbeelding toont een geval waarin veel transacties plaatsvonden tegen biedprijzen. Hieronder is de meer formele definitie voorgesteld door CME. Critici van het rapport suggereren dat de markt voor Bitcoin misschien niet zo volwassen is als Bitwise beweert, gezien het feit dat twee beurzen die goed zijn voor ongeveer de helft van het totale legitieme handelsvolume nog steeds bankrelaties missen en gebruik maken van een stablecoin die zowel niet-gereguleerd als niet-gecontroleerd is. Wanneer echter het grootste deel van het volume afkomstig is van bestellingen die in het boek voor milliseconden aanwezig zijn, is er iets mis.

 • Als zodanig zullen we deze discrepantie oplossen in de vorm van een gesocialiseerde distributiecoëfficiënt.
 • Met de toename van beurzen en een groeiend aantal crypto-activa die erop handelen, lijkt de concurrentie te zijn toegenomen op een manier die gunstig is voor handelaren.
 • Zodra de leidinggevenden zijn uitgegeven, verspreiden ze het signaal naar hun betaalde leden om te beginnen met het dumpen van de munt.

Aldus zullen investeerders en cryptoliefhebbers de resultaten van de DOJ- en CFTC-sondes nauwlettend in de gaten houden. Dit resulteert in een Taker Order. Sommige projecten hebben enorme legers van "fans". De ene ruil kan het nepvolume voor bepaalde munten verhogen, omdat een klant het "volume booster" -pakket heeft gekocht, terwijl een andere het kan verhogen om nieuwe gebruikers aan te trekken tijdens wat zij als een bullish tijd beschouwen, of om een ​​nieuwe munt te hype , of omdat ze op het punt staan ​​te proberen om een ​​te hoge vermeldingstoeslag te vragen. Het whitepaper spreekt ook van 'transactie mining. Met genoeg munten kunnen walvissen de prijs verlagen door een hele reeks verkooporders tegen marktprijzen te introduceren. Waarom zijn wash-trading en opgeblazen volumemelding zo'n enorm probleem geworden in de cryptosfeer?

Er zijn verschillende statistieken die kunnen helpen om opgeblazen volumes te detecteren zonder marktgegevens te analyseren: Zoals te zien is in onderstaande grafiek, heeft bijna 100% van de handelsparen bij een vergelijking van een op percentage gebaseerde ruil zoals Binance een 24-uurs volume van meer dan €10.000, terwijl transmijnbouwbeurzen bijna 40-50% handelsparen hebben met meer dan €10.000 24-uurs handelsvolume. Bovendien worden beurzen gestimuleerd om opgeblazen volumes te melden om handelaren aan te trekken. Een grote transactie op een beurs zal een handelaar meer kosten dan alle handelskosten omdat het de markt aanzienlijk ten opzichte van de handelaar zal bewegen. Dark pools zijn privéhandelsforums. Bovendien is Bitcoin zo ontworpen dat slechts 21 miljoen Bitcoins ooit worden gemaakt, waardoor het inherent deflatoir is.

Als je nieuw bent in cryptocurrency-handel en denkt dat het veiliger is om de keuzes van andere mensen te volgen, ben je misschien in een val gevallen door een manipulator. Dit geeft aanleiding tot valse hoogvolumecijfers die de indruk wekken van een hoge liquiditeit. Dit zijn beide voorbeelden van goede praktijken voor het maken van markten. Gotbit's pitchdeck - ja, het heeft een pitchdeck - bevat grafieken van handelsvolumes die het voor verschillende tokens heeft gepompt, met hun namen gewijzigd (Andryunin zei dat hij geheimhoudingsovereenkomsten met klanten ondertekent). Video over hoe een account te openen, ze worden gereguleerd door CYSEC en ze hebben een uitstekende reputatie in de industrie. In de eerste drie maanden van 2020 hebben hackers naar verluidt meer dan US €356 miljoen gestolen van crypto-uitwisselingen, grotendeels door toegang te krijgen tot privésleutels. Een handelaar stelt €100 in als marge voor een 100x leveraged longpositie van €10.000.

Verwijzingsverkeer van CMC zou een enorme stimulans zijn voor de beurs en haar activiteiten.

Transacties Voor Mijnbouw Van Transacties

Afgezien van 'wash trading', hebben sommige beurzen andere manipulatief gedrag, zoals transactiemining, waarbij ze een deel van de handelskosten terugbetalen die door gebruikers worden betaald wanneer ze bestellingen plaatsen op de beurs in de vorm van het eigen token van de beurs. Het biedt crypto aan fiat handel voor 66 munten tegen Koreaanse won (KRW). Een periode van 29 april tot 4 mei werd van de analyse uitgesloten vanwege een lacune in gegevens (zie aannames). De site wordt vertrouwd door bijna iedereen die iets te maken heeft met de cryptocurrency-industrie - de gegevens worden regelmatig gebruikt door belangrijke nieuwsbronnen, waaronder de New York Times en de Wall Street Journal.

 • Om uw weddenschappen af ​​te dekken, moet u rekening houden met die beurzen die een wereldwijd netwerk gebruiken om prijzen aan te bieden volgens een geaggregeerd model - wat natuurlijk de aantrekkingskracht van crypto-handel op die beurs vergroot.
 • De opgewonden verslaggever beweert dat de miljoen Tether op het vestigingsadres van de fondsen in een reeks van 10 naar een nieuw adres is verhuisd naar het grootboek van de nano-steun van de dogecoin.
 • In wat zou kunnen worden omschreven als een vleugje omgekeerde psychologie, vertelde Bitwise de SEC in een recente presentatie dat marktmanipulatie in feite een grote zorg is als het gaat om Bitcoin.
 • Die cryptocurrency-markten hebben dat over het algemeen niet.
 • De studie draagt ​​bij aan een groeiend aantal onderzoeken dat twijfel doet rijzen over hoeveel cryptocurrency dagelijks van handen verandert.
 • Hij begon Gotbit met een collega-undergrad in 2020, terwijl het initiële muntaanbod (ICO) nog steeds in zwang was.

Waar Helden Zich Verenigen

Wanneer dit gebeurt, scheurt de liquidatie door posities met hefboomwerking, waardoor handelaren niets anders achterlaten dan een handvol handelskosten. Volg Bitcoin Code website ons, ik raad al mijn bezoekers aan weg te blijven van dergelijke oplichting. 43 Als twee orders van verschillende hoeveelheden tot zelfuitvoering zouden leiden, wordt de kleinere order geannuleerd en wordt de grotere order verlaagd met een bedrag dat gelijk is aan de kleinere hoeveelheid. Bovendien omvat de methodologie van Messari als het gaat om "Real 10" 24-uurs volume alleen spotuitwisselingen, dus mist het een aantal grote derivatenbeurzen zoals Bitmex. Overweeg eerst de overdrijving van activiteit. Je kunt ook lid worden van onze Facebook-groep op Master The Crypto: Daarom hebben we de hele gegevensreeks in één keer geanalyseerd.

Cryptocurrency-markten zijn relatief nieuw en ongereguleerd. Doel van prijsmanipulatie: U kunt kiezen tussen de basis- en geavanceerde interfaces. Hoe draaipunten te berekenen, draaipunten kunnen op twee manieren worden gebruikt. Dat opent Tron voor wat je het standaardrisico van Tether zou kunnen noemen. Het ondersteunt de 2FA en slaat de valuta meestal offline op.

Laten we het eens nader bekijken. Na een plotselinge enorme toename van het handelsvolume bereikten ze een hoogtepunt van €2. 13 Marktgegevens omvatten niet het volgende: Kijk dus naar die uitwisselingen die kiezen voor zelfregulering; in heel Azië is er de Japan Virtual Currency Exchange Association, die in 2020 door de regering van het land is goedgekeurd; en op de Filippijnen wordt Zipmex gereguleerd door CEZA (de Cagayan Economic Zone Authority), de belangrijkste regulerende autoriteit voor crypto-activa. De handelskosten variëren van 0% tot 0. Meer dan 80 procent van het werkelijke volume van de paren was minder dan 1% van wat ze rapporteerden over CMC.

 • De rest van de grotere bestelling blijft Open.
 • Met een Alexa-rangorde van 438 ontvangt CMC gemiddeld 2.

Koel Blijven In De Hete Stoel

Voor de extractie van uitbijters hebben we de gemiddelde waarde en het inter-percentielbereik (robuuster analoog van standaarddeviatie) voor elk deel van de gegevens afzonderlijk gebruikt. Schakel de Coinbase Pro of Prime API's uit. 7 mln WTC tot 141.

Maar hey, je moet ergens beginnen. Virtuele roepingen, escribers - Juridische transcriptiediensten. De in Singapore gevestigde WOWX (uitgesproken als wow-ex), een nieuwe beurs, is van plan om kortingen te geven in de vorm van WOWX-munten die kunnen worden uitgegeven bij deelnemende retailers met behulp van een smartcard met bankrente, volgens de CEO Marc Bell. Een voorbeeld hiervan is te zien in ons vorige onderzoek naar BitForex Success Case.

Het is niet bepaald gewaagd om te zeggen dat marktmanipulatie plaatsvindt in de Bitcoin-markt. Met de spoof-kooporder kon de handelaar de verkooptransactie tegen een betere prijs uitvoeren dan wanneer de spoof-kooporder niet was geplaatst. Cointelegraph sprak met Joshua Frank, mede-oprichter van Tie, die zei dat het vergelijken van website-kijkers en handelsvolume een van de gemakkelijkste manieren was om verdachte handelsvolumes te identificeren. Dus ik ga je aanmoedigen om erg moe te zijn van nieuwe beurzen met handelsvolumes die bekende, langdurige beurzen overtreffen. CoinBene had geen onmiddellijk commentaar. Intern beleid en procedures zijn specifiek opgezet om te voorkomen dat het witwassen van geld plaatsvindt. Daarom is handel met voorkennis niet toegestaan. Gox hack werd berucht de belangrijkste crypto-misdaad. 94 Vergoedingen kunnen variëren tussen orderboeken.

Het Japanse walvisjachtschip keert terug naar huis na de eerste commerciële jacht

De meeste crypto-beleggers behandelen walvissen zoals de boogeyman. Hogere volumes correleren meestal positief met hogere marktkapitalisatie, i. Een wash-trade is een vorm van fictieve trade waarbij een transactie of een reeks transacties de indruk wekken dat authentieke aankopen en verkopen zijn gedaan, maar waarbij de transacties zijn ingevoerd zonder de intentie een bonafide marktpositie in te nemen of zonder de voornemen om bonafide transacties uit te voeren die onderhevig zijn aan marktrisico of prijsconcurrentie. 12 Marktgegevens omvatten het volgende: Dit is dezelfde situatie als de vorige grafieken, maar de cyclische activiteit wordt verwaterd door de trend. Zoals tijdens een interview, U. Tokens kunnen een ander gebruik hebben dan een simpele korting. Houd maar een klein stukje van de hele cryptocurrency-markt vast.

Sommigen geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de bearmarkt deze slechtwerkende beurzen uitschudt.

16% terwijl de verkopers gewoonlijk 0 betalen. Als een kruising binnen die tijd aankomt, moet de uitwisseling de kruising gewoon afwijzen. Volgens Zhao: Ik denk dat het goed is om te weten wat ze zijn, waarom ze gebeuren en hoewel we allemaal graag willen weten wie er precies achter deze kwaadaardige bewegingen zit, is het niet mogelijk om precies te weten, hoewel sommige gevallen misschien gemakkelijker te bepalen zijn dan andere. Hoe kan een nieuwe uitwisseling meer aandacht krijgen van de gemeenschap? Frauduleus handelsvolume heeft de handel in cryptocurrency al jaren achtervolgd, maar de omvang van de marktmanipulatie is moeilijk te bepalen. Het handelt hoofdzakelijk in 'nep' geld, en er is geen garantie op je zuurverdiende dollars. Bovendien zijn deze rapporten indicatief voor de aanhoudende angst rond de snelgroeiende, maar grotendeels niet-gereguleerde, cryptomarkt.

Er zijn entiteiten die liever snel geld verdienen, wat er ook voor nodig is.

Uitwisselingen brengen vergoedingen in rekening aan zowel marktmakers (degenen die transacties aanbieden tegen vastgestelde limieten) als marktnemers (degenen die bestellingen plaatsen tegen de marktprijs). Het is echter van cruciaal belang dat deze manipulatie wordt uitgeroeid, anders zullen veel uitwisselingen merken dat er in de niet zo verre toekomst een vlucht zal zijn naar goede, robuuste en eerlijke uitwisselingen. De uitwisseling past verschillende handelsvolumemanipulatietechnieken toe en gebruikt vervolgens een multi-factored aanpak om deze manipulaties te verbergen. Een walvis is gewoon een informele manier om een ​​belegger te beschrijven die markten kan manipuleren door grote hoeveelheden kapitaal te mobiliseren. Aagayaa hai HIDIMBAK Song - Green gold testen Chhota Bheem Himalayan Adventure Movie - Duur: 3 minuten, 31 seconden. Dit houdt in dat slechts een klein deel van cryptocurrency-uitwisselingen - in de vorm van fiat-accepterende uitwisselingen - worden gereguleerd en gecontroleerd door de relevante autoriteiten. In de VS gevestigde beurzen vertegenwoordigen bijna 30% spot trading volume, in tegenstelling tot het aandeel van <1% dat de VS heeft op basis van het gerapporteerde volume.

Wanneer de marktprijs de liquidatieprijs bereikt, dwingt Bitmex een verkoop tegen de faillissementsprijs (€9.900).

10 alternatieven voor LocalBitcoins

In een rapport van juli 2020 aan de G20 benadrukte de FSB-voorzitter Mark Carney, die ook als hoofd van de Bank of England fungeert, dat illegale praktijken op de aandelenmarkten in crypto wijdverbreid waren. De handelskosten kosten 0. Welkom bij 99bitcoins, we kunnen weer een goede avalon-mijnwerker gebruiken. Als gevolg hiervan is de frauduleuze activiteit een industrie geworden met professionele personen die hun diensten aanbieden op de zwarte markt. Zelfs voor speculanten is het zakendoen minder snel dan het lijkt. Deze beurzen brengen een paar bitcoins in rekening (ongeveer €20.000 tegen recente prijzen) om een ​​token te vermelden en hebben geen andere echte criteria, zei Andryunin.

Over het algemeen is een marktmanipulatie een opzettelijke handeling om de markt te veranderen en er voordeel uit te halen, vaak ten koste van anderen. De basisinterface biedt een snel overzicht van de markt en handelsparen, terwijl de geavanceerde weergave u toegang geeft tot meer verbeterde grafiekhulpmiddelen. Het ontstond als een van de grootste crypto-overvallen in de geschiedenis. Wash-handel is sinds 1936 illegaal in de Verenigde Staten en is een misdrijf geworden dat wereldwijd strafbaar is vanwege het risico dat het met zich meebrengt voor traditionele financiële markten.

Hoe werkt crypto OTC eigenlijk? In nauwe timing met de publicatie van het rapport van BTI is de oprichter van OKEx vastgehouden voor ondervraging met betrekking tot mogelijke fraude. Vergoedingen, op de website kunnen gebruikers navigeren naar het gedeelte Veelgestelde vragen en het gedeelte Zelfstudie om toegang te krijgen tot nuttiger informatie. Als gevolg hiervan komen er meer handelaren op de markt. Dit is een zeer hoog percentage, vooral in vergelijking met 0. Laten we nu terugkeren naar de handelsactiviteit die op BW kan worden waargenomen. Stop bestelling, beginners die leren omgaan met daghandel, moeten onze vele tutorials lezen en instructievideo's bekijken voor praktische tips. Het betekent bieden of bieden met de bedoeling om te annuleren voordat de bestellingen worden uitgevoerd. Het is dat de ETF een verstandige manier nodig heeft om Bitcoin-prijzen te volgen, en dat het voorstel de voorgestelde methode voor het traceren van prijzen moet rechtvaardigen. Met deze eenvoudige oplossing kan een uitwisseling de luie acteurs elimineren die oorlog voeren op dezelfde rekening.

ZPX - Dagelijkse crypto-update

Wanneer de prijs begint te stijgen, begint de spoofer zijn munten te verkopen. Hoewel het op verschillende manieren kan worden uitgevoerd, betekent wash-trade meestal het gebruik van grote transacties/handelsorders om het risico op verlies te verminderen. Wij denken dus dat het handelsvolume op Poloniex nauwkeuriger moet worden geanalyseerd om de aard van dergelijke ongewone relaties binnen gegevens te definiëren en hopelijk om meer bewijs te vinden van wash-handel. Handelsplatformen gebruiken een prijs- en prijsstructuur waarin de prijs van een cryptocurrency wordt vermeld als een vergelijking met een andere valuta, zoals de U. De voorschriften met betrekking tot de handel op de beurs gelden vaak ook voor cryptocurrencies. Als dit het geval is, kunnen ze de makelaar tegen de lagere prijs terugbetalen.

Het primaire doel van marktmanipulatie is financieel gewin ten koste van andere marktdeelnemers. Bedrijf, het meest aantrekkelijke citaat van de lezer was "Bespaar jezelf tien jaar hard werken" en citaat trok mijn aandacht naar de inhoud van het boek. Resultaten van de analyse toonden aan dat de meeste onderzochte beurzen (behalve Binance en KuCoin) aantoonden dat hun handelsvolumes niet willekeurig waren. De werkelijke coëfficiënt wordt berekend op het moment van verdeling. BitmexRekt tweet deze liquidaties in realtime. Handelsvolumecijfers op een platform zo populair als CMC spelen waarschijnlijk een belangrijke rol bij het vormgeven van markthandel. 35 Limietorders kunnen worden geplaatst met een van de volgende Time in Force-instructies.

1 Coinbase beheert een centraal limietorderboekhandelplatform en regelt transacties in een aantal Digital Asset en Fiat Currency Trading Pairs. Zorg er ook voor dat u, voordat u zich bij een platform aansluit, de kosten en betaalmethoden begrijpt. CoinMarketCap reageerde niet op de claims van Rennhack.

HedgeTrade Encyclopedia

Er worden pogingen ondernomen om sommige van deze beperkingen te omzeilen. We zullen dit artikel blijven bijwerken. Wachten op de markt om te herstellen voordat de munten worden verkocht.

Degenen die bij de top kochten, bleven achter met een van de slechtst presterende activa ter wereld. Er zijn verschillende hoofdrolspelers die zich in het verleden bezighouden met wash trading: De dominantie van BTC is gestegen van ongeveer de helft in januari tot ongeveer tweederde op het moment van schrijven. Abonneer u vandaag nog op de Bitcoin Market Journal-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de digitale valutamarkten en meer te leren over hoe u veilig en verstandig kunt investeren in digitale valuta. Nu de prijzen voor cryptocurrency stijgen, hervormt de belangstelling van beleggers en stijgen de bots. Beste crypto-systeem 2020, de meeste echte robotaanbieders bieden u de mogelijkheid om het voor een laag bedrag of zelfs gratis uit te proberen. 55 Een stoplimietorder kan niet worden ingevuld.

Type Om Te Zoeken

Bitwise beweerde dat het feit dat het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin zoveel minder is dan wat wordt gemeld, betekent dat de werkelijke Bitcoin-markt "kleiner en meer gereguleerd" is dan het lijkt. 55 tot een hoogtepunt van €4 tussen juni en oktober van vorig jaar. Het ongereguleerde karakter van deze beveiligingstokens geeft handelaren een stimulans om veel transacties uit te voeren. Crypto-portefeuilles en -beurzen zijn gebouwd om veiliger te zijn dan traditionele financiële systemen - maar alleen als u ze correct gebruikt. Als deze strategie helpt om de institutionele beleggers naar ADA te trekken, is het mogelijk dat andere munten dit voorbeeld gaan volgen. Deze praktijk wordt ook wel wash-trading genoemd en is illegaal, 'zei Ong.

Bitwise merkt op dat Bitcoin een "wereldwijd fungible commodity met lage transactiekosten, bijna nul transportkosten en lage tot nul opslagkosten" is.

De hoge aantallen kunnen worden gefabriceerd door wash-trading en andere marktmanipulaties. Minder aanbod, als alles gelijk is, zou in de toekomst een hogere prijs moeten betekenen. Andryunin legde uit waarom Gotbit niet in enig rechtsgebied is geregistreerd en zei tegen CoinDesk:

Deze afwijkingen betekenen dat het handelsvolume (alleen uitbijtertransacties) binnen OKex kunstmatig is.

 • Terzake.
 • Er zijn echter weinig of geen concrete oplossingen voor uitwisselingen over hoe dit probleem kan worden aangepakt.
 • Als PMM-orders in het boek zijn aangegeven, betekent dit dat het voor slechte actoren onmogelijk is om te handelen binnen de spread tussen de bieder die door de market maker is ingesteld, omdat hun orders zullen worden afgewezen.

CryptoDigest

Het is ook de moeite waard om te benadrukken dat de schatting van "95% nep" alleen naar Bitcoin verwijst, waarvan het nepvolume waarschijnlijk hoger zal zijn dan het algemene marktgemiddelde gezien zijn populariteit als een paar voor andere munten. Ruil, wilt u dat uw bedrijf of services worden toegevoegd aan de gids van deze koper? Niet alle PMM's kunnen schalen om het maken van markten voor alle tokens op een bepaalde beurs te ondersteunen. Het wijdverbreide gebruik ervan is direct gekoppeld aan het bereiken van een stijging van de CMC-ranglijst en het verwerven van meer gebruikers en meer inkomsten door hogere kosten. Tot op de dag van vandaag is dit een probleem waarmee regelgevers blijven worstelen. In een oneerlijke markt zal de gemiddelde belegger waarschijnlijk verliezen van mensen die een oneerlijk voordeel hebben en de markt gamen. Enquête junkie, dit is een cursus die hij $ 200 vraagt ​​om te volgen. Naar aanleiding van de onthulling van Bitwise hebben verschillende belanghebbenden oplossingen voor het nep-handelsvolumeprobleem voorgesteld.

Momenteel zijn er bijvoorbeeld meer longs dan shorts op het platform, wat een distributiecoëfficiënt van ~ 1 veroorzaakt. Terwijl CZ sympathiek lijkt tegenover CMC, geloven anderen dat het platform de schuld heeft. 7 keer van 0. Met dat niveau van blootstelling en bereik, wordt het absoluut noodzakelijk voor cryptocurrency-uitwisselingen om tegen elkaar te concurreren om de plaats hoog gerangschikt te worden op CMC. 9% respectievelijk. 3 miljard in 24 uur handelsvolume. In een wash-trade neemt een belegger zowel koop- als verkoopposities in.

Oprichter van www.

Wat Te Lezen

Een marktorder is altijd een bestellingsorder. Dit werkt ook in de tegenovergestelde richting. Forex day trading risk management, als u denkt dat het pond ten opzichte van de euro gaat stijgen, zou u het pair kopen (long gaan). Cryptocurrency-uitwisselingen maken transacties om hun handelsvolumeaantallen te verhogen. Je zou kunnen vermoeden dat dergelijke beurzen sterk betrokken zijn bij de wash-trading, maar gezien de omstandigheden en hun verstorende model, moeten we niet uitsluiten dat het gedrag van gebruikers (en niet de uitwisseling) tot meerdere transacties leidt, omdat ze profiteren van frequent kopen en verkopen tegen bijna dezelfde of hogere prijs. Een groeiend aantal bedrijven heeft hun hoed in de ring gestoken om hun Bitcoin ETF-applicatie goedgekeurd te krijgen, waarbij elk van hen de dreiging van marktmanipulatie op de een of andere manier bagatelliseert.

389 banden (de eerste en tweede waren respectievelijk 75 en 1.000). De lijst bevat echter drie washandelaren die hebben kunnen profiteren van slecht acteren. Hij had net een klant gezien. Het krijgen van het token op CoinMarketCap is een beetje steiler bij €15.000. Het totale handelsvolume geclaimd door de beurzen was ongeveer €9. Het moet gezegd worden dat de meeste cryptocurrency-uitwisselingen niet gereguleerd zijn.